Kan våra elever välja kommun som satsar?

Hur det går med datorsatsningar som 1:1 (att alla elever har egen dator) beskrivs i Tallvids (2015a) avhandling 1:1 i klassrummet : analyser av en pedagogisk praktik i förändring och i en inspelad video , som spelades in inom ”Framtidens lärande”, där Tallvid den 6 maj 2015 kl 16.30-17.30 berättade om sin avhandling (Tallvid, 2015b):

Tallvid framförde på ”Framtidens lärande” att tekniken inte bara är teknik utan förändrar hela undervisningssituationen. I och med att de digitala verktygen utvecklas i sådan takt menar Talvid  att det krävs att det tas fram nationella IT-strategier och satsningar för att hjälpa lärarna att hantera IKT och IKT-verktyg. Frågan har utretts ett flertal gånger, och  många, t ex Stockhaus, Cecilia Dalman EekKatarina Lycken Ruter, Valerie Hannon (Hannon påtalar ven vikten kring hållbar utveckling) m fl arbetar med att få).

Men när det nu inte finns nationella strategier (det ”bara” finns kommuner som Sollentuna, Botkyrka, Sundsvall, Sandviken och Falkenberg som satsar på framtiden), hur ska då våra elever välja skola smart?

Mer om forskning kring 1:1 i skolan.

Vill till slut berömma kommuner som Sollentuna, Botkyrka, Sundsvall, Sandviken och Falkenberg som alla fick en guldtrappa för de satsar!


Referenser
Tallvid, Martin (2015a) 1:1 i klassrummet : analyser av en pedagogisk praktik i förändring. Diss. Göteborg: Göteborgs universitet. http://hdl.handle.net/2077/37829 [2015-05-11].

Tallvid, Martin (2015b) talar om sin avhandling: 1:1 i klassrummet : analyser av en pedagogisk praktik i förändring  på seminariet: ”Framtidens lärande 2015 6 maj kl. 16.30-17.30”. https://www.youtube.com/watch?v=QHxoE4VLsoM&feature=youtu.be&t=15m16s [2015-05-11]

Annonser

2 thoughts on “Kan våra elever välja kommun som satsar?

  1. Ping: Väljer vi bort, inte till? | Syn på lärande

  2. Ping: Svensk forskning om 1:1 | Syn på lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s