Om mig

Kent Lundgrens intresse för ett fördjupat lärande med bl a IKT

Lärandet kan utvecklas

Som forskare i Lund 1995-1998 övade jag upp ett källkritiskt förhållningssätt, vi kan kalla det informationskompetens (mer om min forskning). 1995 gick jag min första internetkurs.  Senare som forskarstuderande i Växjö använde jag 2000-2005 aktivt IT i undervisningen. Sista tiden har praktiserat och vikarierat som ekonomilärare på Thoren Business School i Malmö. En annan lärares tankar om hur jag arbetar med IT (IKT) i undervisningen i Malmö. Länk till min blogg med flippat material, samt om IKT i undervisningen.

Exempel på eget flippat material, och flippat material från andra.

Mina pedagogiska idoler som alla fördjupade tankarna kring samtal och dialog: Sokrates, Vygotskij, Dylan Wiliam och Nanne Bergstrand. När jag skrev om pedagogiskt ledarskap på Malmö Lärarhögskola fick jag följande respons från kursledaren Elisabeth Söderquist den 2 dec 2013:

”I din artikel beskriver och analyserar du olika pedagogiska inriktningar och förankrar detta till styrdokument, litteratur och olika teorier. Texten problematiserar både på bredd och djup, och på vad ett pedagogiskt ledarskap inom olika pedagogiska inriktning kan innebära för elevers lärande och utveckling. Innehållet är relevant och viktigt, texten är mycket välskriven och formellt välgjort. Båda deluppgifterna med kamratresponser är klara och godkända och du visar att du mycket väl når kursens mål, kursbetyg VG.”

Min undersökning av fyra olika fråga-svar-IKT verktyg (Socrative, Infuselearning, Mentimeter och Voto) i form av sju sidor i pdf format, och video på 20 minuter. Mer exempel på mentimeterfrågor.

Mer om mitt intresse för IKT, flippat, utvecklad dialog, lärande, synpålärande samt professionell ICF coaching. På twitter skriver jag bl a om #nyagreppiskolan och #synpålärande.

Till sist en annan bild av mig på Linkedin och About.me.

Annonser

2 thoughts on “Om mig

 1. Toura Hägnesten

  Intressant. Ska läsa lite mer noggrant oxå. Har du jobbet med ResponseWare? I så fall – för-respektive nackdelar jämfört med Socrative, Mentimeter o Voto?

  Svara
 2. kentlundgren Inläggets författare

  Hej Toura! Tack för kommentar. Jag har inte arbetat med ResponseWare som jag antar är ännu ett ARS-verktyg (bra att det kommer flera liknande (?) verktyg för att förena ”lek” och lärande…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s