”Digital Visitors and Residents”

Via Patrik’s blogg (som ingår i en Open Netorked Learning (ONL) course) hittade jag till David White @daveowhite, University of Oxford, när han förklarar ”Digital Visitors and Residents”-modellen. En modell som ”provides a framework to understand individuals’ engagement with the Web based on motivation and context”:

Visitors_and_Residents2.jpg

”Visitors and Residents”-modellen (White & Le Cornu, 2011) känns för mig naturlig och poängrik!  David White  fortsätter i en 10 min lång video beskriva hur vi ”normalt” söker kunskap och hur det är legitimt att söka och ”skriva ner” kunskap inom akademin:

David Whites inlägg är intressanta för att de berör synen på kunskap, synen på lärande och digital litteracitet.

Davids ansats att beskriva hur det är möjligt att se på utbildning kan liknas med begreppet ”Design för lärande” (#designforlarande).

Hur det är möjligt att arbeta praktiskt med digital litteracitet för att bli en ”Resident” har till exempel utforskats inom begreppet ”digiskol” och P2PU-nätkursenDigitala Skollyftet” (min ”badge”). Andra nätkurser som jag har gått för att öva på min digitala litteraticitet är ”Digitala Medier och Lärande” (2014, 15 hp, kursen är nu nedlagd), ”Bibliotek, IKT och nya medier”, samt nätkursen ”Bibliotek i nätverkssamhället” (15 hp). En för mig ny nätbaserad kurs (som jag refererade till i början) är: Open Netorked Learning (ONL).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s